Ingrediënten voor 3 personen:
– Zilvervliesrijst (150g)
– 1 blik linzen (uitlekgewicht 265g)
– Een blik tomaten in blokjes (400g)
– Courgette (300g)
– Rode paprika (150g)
– Een doosje champignons (250g)
– Teentje knoflook
– 1 eetlepel masala kruiden (of eventueel kerrie)
– 1 theelepel gemberpoeder
– Verse koriander (eventueel gedroogde, maar verse is lekkerder!)
– Peper en zout naar smaak
– Een beetje olie of boter om in te bakken (10g)
Bereidingswijze (circa 20 minuten)
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in stukjes, bak deze samen met de knoflook en de kruiden 1-2 minuten aan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de courgette en de champignons in stukjes. Doe de andere gesneden groenten ook in de pan, roer goed door en bak alles zon 4-5 minuten.
Vervolgens voeg je de linzen, de tomatenblokjes en de verse koriander toe. Roer weer goed door en laat nog een paar minuten pruttelen om de smaken goed te laten mengen. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de rijst over de borden en serveer de linzen curry eroverheen. Ik deed er voor de garnering nog wat extra verse koriander overheen.
Bron: www.optimavita.nl
Voedingswaarden
Per portie: 509 gram
Kilocalorieën: 378
Koolhydraten: 59 gram
Eiwitten: 18 gram
Vetten: 5 gram